Houtpellets verkoop

Tankstation Carwash Peeters verkoopt de Pure Power Houtpellets.
De Pure Power zijn pellets van een goede kwaliteit. Deze pellets worden geproduceerd volgens de Europese Norm EN-PLUS. De zakken hebben een inhoud van 15 kilo.

De drie kenmerken waar u de kwaliteit van houtpellets aan kunt aflezen zijn:
1) De warmte die vrijkomt, de hoeveelheid as en de vochtigheid.
2) De hoogste kwaliteit pellets hebben een BTU-waarde van 8000-8400, een as percentage van maximaal 0,7% van het gewicht.
3) Een vochtigheid van maximaal 10%.
Hoe lang stoken met 1 zak pellets?
– Ongeveer 1 zak in 3 dagen. Kachel brandt meestal van 15.30 tot ongeveer 20.30.

Wat zijn de beste pellets?
– De beste pellets kun je herkennen aan het EN+A1 label. Dit is een Europese normering voor pellets voor particulier gebruik. Pelletkorrels die van dit label zijn voorzien geven bij verbranding, afhankelijk van de houtsoort, slechts weinig as (0.5% – 0.7 %).

Wat is beter witte of bruine pellets?
– Wat is het verschil tussen witte en bruine pellets? Witte pellets zijn gemaakt van zacht hout (naaldhout of essenhout), deze pellets branden schoner. Bruine pellets zijn gemaakt van hardere houtsoorten en hier zit nog schors in. Schors bij verbranding zorgt voor meer onderhoud aan je pelletkachel.

Welke pellets geven de meeste warmte?
Verbrandingswaarde. De beste pellets voor je pelletkachel hebben een minimale energiewaarde van 4,6 kWh/kg. Een witte korrel duidt vaak op hout dat sneller brandt, maar feller. Een bruine korrel betekent vaak een hardere houtsoort, die langer brandt maar minder fel.

Waar moet ik op letten als ik pellets koop?
Kies altijd voor pellets met een zeer laag asgehalte, hierdoor hoeft u de aslade niet vaak te legen en wordt de verbranding efficiënter. Koop daarbij hout pellets met een as gehalte lager dan 0,7%.